Учители от ДГ „Слънце” – Левски с Национален знак за качество – eTwinning NQL 2017

07.12.2017 11:24

Национално признание и отличие за професионализъм и иновации получи ДГ „Слънце“ гр. Левски на церемония за награждаване на учители, получили eTwinning Национален знак за качество през 2017 г. в хотел „Хемус” гр. София на 30 ноември. Снежина Любенова с проектите „Children are Friends of Animals” , „Happy Easter“ и Севдие Алиева с проекта „Movement4kids” са отличени с Европейски и национален знак за качество,съобщават от детското заведение.
Над 100 са наградените педагози от цялата страна за работата си в платформата на учителите новатори в Европа – eТwinning от Изпълнителният директор на Центъра за развитие на човешките ресурси Татяна Калканова.
По време на събитието са представени eTwinning проектите, получили най-висока оценка и наградени с NAL през 2017 година.

Представените разработки за пореден път са припомнили на участниците, че eTwinning e изпълнена с живот общност, към която, през 12-годишното й съществуване, са се присъединили над 400 000 учители, работещи в 162 589 училища. Проведени са повече от 50 000 проекта, включващи над 2 000 000 ученици от целия континент. eTwinning включва сложна дигитална платформа, достъпна на 28 езика, която има както обществено пространство, така и зона с ограничен достъп.
Дейност eTwinning стартира в резултат на препоръка от Европейската комисия да бъде създаден инструмент, който да насърчи комуникацията по електронен път между училищата в Европа, както и да помогне учителите да развият своите ИКТ и езикови умения, като използват специално създадения за това портал –http://www.etwinning.net.
От началото на 2014 година eTwinning е част от новата европейска програма за образование, обучение, младеж и спорт „Еразъм+”.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: