Експертите на РИОСВ – Плевен провериха 119 обекта през ноември

06.12.2017 10:14
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Експертите от Регионалната инспекция по околната среда и води в Плевен са извършили 119 проверки през ноември, като 68 от тях са извънредни. Дадени са 61 предписания, съставени са два акта за нарушения и е издадено едно наказателно постановление. По издадени наказателни постановления са събрани 2750 лв. Суми в размер на 27 017 лв., събрани в предходен период са разпределени и преведени на общини на чиято територия се намират санкционираните субекти.
В РИОСВ – Плевен са постъпили 10 сигнала, 2 жалби и 83 уведомления за Горскостопански програми за сечи в частни гори и План-извлечения за сечи и залесяване в държавни, общински и частни гори. След проверка на сигналите е установено, че пет от тях са основателни, четири са неоснователни и един е препратен по компетентност.

За периода, в направление ЕО и ОВОС са постъпили 73 уведомления инвенстиционно предложения, планове и програми, издадени са шест Решения за преценяване на необходимостта от ОВОС и две Решения за преценяване на необходимостта от ЕО.

В резултат на завишения превантивен, текущ и последващ контрол през отчетния период няма случаи на аварии, водещи до замърсяване на компоненти на околната среда.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
#тагове:

НАЙ-НОВИ: