Плевен ще търси партньорство с град в Казахстан

04.12.2017 13:57

Днес в зала „Камерна“ на Художествена галерия „Илия Бешков“ – Плевен бе открита фотоизложбата „Казахстан“, посветена на един от официалните празници на републиката – 1 декември – денят, в който през 1991 г. за президент на Казахстан е избран Нурсултан Назарбаев. Събитието уважиха Н. Пр. посланикът на Казахстан в България г-н Темиртей Избастин, кметът на Плевен Георг Спартански и членът за Инициативния комитет за честването на 140 години Плевенска епопея Румен Петков.


Събитието бе предхождано от официална среща на кмета с посланика на Казахстан в община Плевен. На нея е договорено сътрудничество на града ни с град в Казахстан в областта на културата, образованието, туризма и икономиката, информира градоначалникът. Като срок за установяване на конкретни партьорски отношения кметът Спартански определи празника на Плевен – 15-ти май.


Румен Петков връчи на госта валидирани плик и картичка по повод 140 години от Плевенската епопея, а от директора на ХГ „Илия Бешков“ посланикът получи общ каталог, представящ плевенските художници, и два каталога на скулптора Ангел Спасов.


Като благодари за сърдечния прием в Плевен и полезните делови разговори, Н. Пр. г-н Темиртей Избастин се ангажира с изпълнение на предварително договорените с кмета стъпки към едно ползотворно сътрудничество.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: