Медицинският университет изпрати младите лекари от 38-мия пореден випуск на Факултет „Медицина“

04.12.2017 14:31

sdr

С традиционно Празнично шествие и Тържествена промоция днес Медицински университет – Плевен изпрати младите лекари от 38-мия пореден випуск на Факултет „Медицина“. Празникът започна с ритуал по предаване символите на Университета, последван от празнично шествие на студенти, преподаватели и академично ръководство от Ректората до площад „Възраждане” и поднасяне на венец пред Вечния огън на Параклис-мавзолей „Св. Георги Победоносец”. Тържествена промоция на младите лекари бе в зала „Магнум”.

Припомняме, че след успешно завършен 6-годишен курс на обучение 74 абсолвенти от България, Молдова, Сърбия и Сирия придобиват образователно-квалификационна степен „Магистър” и професионална квалификация „лекар”. Средният успех на Випуск 2017 млади лекари е Много добър 5.27, с висок брой отличници – 25. Първенец на випуска с пълно отличие 6.00 и носител на приза Златен Хипократ е д-р Мартин Петров Караманлиев от град Плевен.
От същия випуск през м. април 2018 г. ще се дипломират и 38 чуждестранни студенти, обучаващи се в англоезичен курс по специалност „Медицина”. Младите чуждестранни лекари са граждани на Великобритания, Гърция, Турция, Германия, Дания, Индия, Албания, Канада, Нигерия, САЩ и Япония.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: