Днес и утре Плевен е домакин на юбилейното 10-то Национално състезание за ключови компетентности по природни науки

02.12.2017 9:13

Днес и утре Плевен е домакин на юбилейното 10-то Национално състезание за ключови компетентности по природни науки. Форумът бе открит в зала „Катя Попова“ от кмета на Плевен Георг Спартански. „За да има бъдеще един народ, той трябва да има високо образовани граждани. Хора, които творят, мислят и могат да реализират своите творчески виждания така, че да носят полза на обществото. Точно такива са природните науки и вие сте хората, които сте призвани да движите напред прогреса.“, обърна се към участниците градоначалникът.


Темата на състезанието за учебната 2017 – 2018 година е „Вдъхновения от природата“, право на участие имат всички ученици от страната, които през настоящата учебна година се обучават в V, VІ, VІІ, VІІІ, ІХ клас и в Х клас (с интензивно изучаване на чужд език) в училищата.


Всяка област може да участва с двама участници. София-град има право да участва с четирима състезатели, а регионът организатор на състезанието ─ с повече от двама състезатели. Провежда се в два кръга, в два последователни дни. Участниците се групират в отбори, определени на случаен принцип. Броят на отборите е 10. Всеки отбор се състои от 6 състезателя. Оценяването се извършва от Национална комисия, определена със заповед на министъра на образованието и науката, а класирането е отборно.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: