Ученици от ПГССТ „Н. Й. Вапцаров” – Левски с отличие от национално състезание

30.11.2017 11:26

Ученици от ПГССТ „Н. Й. Вапцаров”, Левски за пореден път доказаха професионални качества и умения на 22-то издание на Националното ученическо състезание в Стопанска академия „Димитър А. Ценов”гр.Свищов проведено на 17 ноември. Престижното Второ място в направление „Аграрна икономика”спечелиха представителите на гимназията : Антонио Крумов , Анатоли Димитров , Ваня Богданова , Ариана Илиева , Галя Методиева и Мерджан Мюхмюнова с ръководител Калин Кирилов .
В състезателният казус „Избор на пазар за реализация на продукт/суровина“ екипа в ролята на фамилно земеделско стопанство, което произвежда уникален местен продукт/суровина и защити мотивирано предложение за реализация на продукта/суровината на европейския или местния пазар под формата на презентация.
„Формираните професионални знания и умения дадоха възможност за компетентно и достойно участие в състезанието и до спечелване на второ място след представителите на Държавна Търговска Гимназия „Димитър Хадживасилев“ гр. Свищов.


Обучението в гимназията се извършва с цел подготовка на икономисти с базови познания, позволяващи успешно решаване на икономически проблеми при организация и управление на технологическите процеси в аграрното производство и при реализацията на селскостопанската продукция. Тя е предпоставка за успешното им включване и в други сфери на стопанската практика, които са свързани с аграрния сектор.
Учениците могат да получат реализация в областта на аграрното предприемачество и агромаркетинга, както и в разработването на бизнес проекти и участие в разработване на инвестиционни програми.”каза директорът на ПГССТ „Н. Й. Вапцаров”,инж.Йордан Димитров.
22-то поредно издание на Националното ученическо състезание на Стопанска академия „Димитър А. Ценов”гр.Свищов се проведе в шест направления с участието на 247 ученици, придружени от 48 учители от 27 средни училища в страната.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: