Подменят всички цветни контейнери в Червен бряг

30.11.2017 18:01

Общинска администрация – Червен бряг уведомява, че „Екопак България“ АД стартира подмяна на цветните контейнери за разделно събиране на отпадъци от опаковки с нов модел – по-ефективен и екологосъобразен от тип „Иглу“, като разположените до момента съдове тип „Ракла“ ще бъдат сменени със съдове, които разполагат с 36% по-голям и ефективен обем. Новите контейнери се различават по технически характеристики, но остават в познатите три цвята: сини контейнери – за събиране на хартиени и картонени опаковки; жълти контейнери – за събиране на пластмасови и метални опаковки и зелени контейнери – за събиране на стъклени опаковки. Контейнерите за разделно събиране на отпадъци от опаковки са предназначени само за физически лица.

Лицата, извършващи търговска дейност на територията на община Червен бряг в обекти за търговия като супермаркети, магазини, складове, заведения за хранене, ресторанти, хотели, административни и производствени сгради, при които се генерират големи количества отпадъци от опаковки, сключват договор с организация по оползотворяване или с фирма, притежаваща разрешение по Закона за управление на отпадъците, на която да предават разделно генерираните от обекта рециклируеми отпадъци от опаковки.

От 01.12.2017 г. „Екопак България“ АД ще подмени всички налични контейнери тип „Ракла/Бобър“ за разделно събиране на отпадъци от опаковки, намиращи се на територията на гр. Червен бряг с нови съдове тип „Иглу“ с обем 1500 литра. Целта на всички тези нововъведения е стремежът на „Екопак България“ АД към усъвършенстване на системата за разделно събиране, увеличаване на количествата отпадъци от опаковки, годни за рециклиране и намаляване на количествата отпадъци, които се депонират.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: