Депутатът Стефан Бурджев проведе среща в село Муселиево

29.11.2017 10:20

Народният представител от БСП за България Стефан Бурджев  се срещна с граждани в с. Муселиево, община Никопол. Присъстващите поставиха редица въпроси, които касаят местни, регионални и национални проблеми. Хората споделиха своите виждания относно несъразмерното нарастване на минималната работна заплата и пенсиите, несправедливото отношение към живеещите в малките населени места при прилагане на програмата за саниране на жилищни сгради, състоянието и качеството на обслужване в общинските болници, намаляването на работното време на служителите в пощите по селата.

Присъстващите кметове на малките населени места настояха за финансова децентрализация и по-голяма самостоятелност при управлението на бюджетните средства. Те смятат, че трябва да бъдат извършени законодателни промени, които да позволят всяко населено място в страната да има отделен самостоятелен бюджет, тъй като към настоящия момент разпоредител е Oбщината, а това според местните управници се отразява върху условията на живот на хората по места. По думите им е несправедливо  разпределението на средства за различните населени места, и се обявиха против провеждането на обществените поръчки от общините.

Стефан Бурджев се ангажира да съдейства за решаване на поставените проблеми  според възможностите и правомощията, които има като народен представител.

Снимки и информация: БСП – Плевен, Пресцентър

#тагове:

НАЙ-НОВИ: