На информационна среща се събраха младежи от Ловеч, Горна Оряховица и Левски

27.11.2017 12:18

По инициатива на  Училищния  парламент в СУ „Крум Попов“ – гр. Левски  със съдействието на Общината и участието на Младежки парламент – гр. Горна Оряховица и Градски ученически парламент – гр. Ловеч  на 24 ноември се проведе информационна среща на тема „Младежите в малкия град – нашето бъдеще в България“.

Партньори за осъществяване на инициативата са Сдружение”Младежко бюро за социални услуги и граждански инициативи” –Плевен, които мотивират и подкрепят прогресивното развитие на младите хора в малкия град, информират от Пресцентъра на Община Левски.

Кметът на община Левски Любка Александрова приветства форума, посветен на Деня на християнското семейство и на християнската учаща се младеж. На първата по рода си информационна среща на младежи от Левски, Ловеч и Горна Оряховица  присъстваха   и  председателят на Об С-Левски  Дочко Дочев , зам.-кмета Кольо Домеников и Петя Чолакова-гл.експерт”Образование ,култура и спорт”.

В  кратко експозе за предимствата и недостатъците на малкия град, за това, да останеш в него или не Леонетка Данаилова, учител, сподели опита си.  Не бяха скрити  недостатъците, липса на кино и нощни заведения, но бяха изтъкнати  и  предимствата – всички се познават, няма уличен трафик,  спокойствие и малки разстояния .

По време на дискусията представители на малкия и среден бизнес в град Левски  разказаха за своето решение да останат и да инвестират успешно в малкия град.Появиха се  и нови идеи за малък и среден бизнес в малкия град.

Своя положителен опит споделиха младежи с активна гражданска позиция от Младежкия парламент в Горна Оряховица и Градски ученически парламент в Ловеч.

За „Възможности за младите хора“ по Програма „Еразъм +“  разказа Даниела Димитрова ,ръководител на Европейски информационен център Европа Директно – Плевен .Своя опит сподели  и  Мила Велкова – Председател на Сдружение „ОбзорАрт“, гр. Плевен.

Младежите посетиха СУ „Крум Попов“ в Левски и проведоха работна среща с ученици от Училищния парламент .

Снимки: Община Левски, Пресцентър

 

 

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: