Мартин Митев: Решението на Правителството за отпускане на 700 хил. лв. за честването на 140 години от Плевенската епопея за мен е изключителен жест към Плевен и плевенчани!

24.11.2017 12:07
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

„Решението на Министерски съвет за отпускане на 700 хил. лв. за Община Плевен във връзка с честването на 140 години от Плевенската епопея за мен е изключителен жест от страна на Правителството и лично на премиера Бойко Борисов към Плевен и плевенчани! С тези средства ще бъдат възстановен емблематични за нас паметници, свързани със 140 години от Плевенската епопея.“ Това заяви Председателят на Общински съвет – Плевен Мартин Митев по повод решението на Министерския съвет от 22 ноември тази година, с което на Община Плевен се отпуска целева сума в размер на 700 хил. лв. във връзка с честването на 140 години от Освобождението на града.
„По повод юбилейната годишнина с кмета на Общината г-н Спартански изпратихме преди време официално писмо до Премиера на служебното правителство Огнян Герджиков, впоследствие и до Министър-председателя Бойко Борисов с молба за отпускане на целеви средства за ремонт на паметниците, построени в чест на Освобождението на Плевен. Към писмото приложихме и количествено-стойностни сметки. Факт е, че Правителството на г-н Борисов откликна на нашата молба, за което искам да изкажа и своята голяма благодарност“, коментира Мартин Митев. Той припомни, че с отпуснатите от държавата средства се предвижда приоритетно да бъдат ремонтирани бул. „Скобелев”, Параклис мавзолей „Св. Георги Победоносец” и Къща музей „Цар Освободител Александър II”.
Със собствени средства Община Плевен вече ремонтира трите паметника при входовете на Плевен.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
#тагове:

НАЙ-НОВИ: