Мартин Митев: Решението на Правителството за отпускане на 700 хил. лв. за честването на 140 години от Плевенската епопея за мен е изключителен жест към Плевен и плевенчани!

24.11.2017 12:07

„Решението на Министерски съвет за отпускане на 700 хил. лв. за Община Плевен във връзка с честването на 140 години от Плевенската епопея за мен е изключителен жест от страна на Правителството и лично на премиера Бойко Борисов към Плевен и плевенчани! С тези средства ще бъдат възстановен емблематични за нас паметници, свързани със 140 години от Плевенската епопея.“ Това заяви Председателят на Общински съвет – Плевен Мартин Митев по повод решението на Министерския съвет от 22 ноември тази година, с което на Община Плевен се отпуска целева сума в размер на 700 хил. лв. във връзка с честването на 140 години от Освобождението на града.
„По повод юбилейната годишнина с кмета на Общината г-н Спартански изпратихме преди време официално писмо до Премиера на служебното правителство Огнян Герджиков, впоследствие и до Министър-председателя Бойко Борисов с молба за отпускане на целеви средства за ремонт на паметниците, построени в чест на Освобождението на Плевен. Към писмото приложихме и количествено-стойностни сметки. Факт е, че Правителството на г-н Борисов откликна на нашата молба, за което искам да изкажа и своята голяма благодарност“, коментира Мартин Митев. Той припомни, че с отпуснатите от държавата средства се предвижда приоритетно да бъдат ремонтирани бул. „Скобелев”, Параклис мавзолей „Св. Георги Победоносец” и Къща музей „Цар Освободител Александър II”.
Със собствени средства Община Плевен вече ремонтира трите паметника при входовете на Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: