Плевен с три номинации в Годишните награди в туризма 2017

22.11.2017 10:12

От днес е в ход онлайн гласуване за предложенията във второто издание на Годишните награди в туризма. Обективните резултати в конкурса ще бъдат гарантирани като гласуването ще бъде ограничено на база IP адреси. За реален глас ще се отчита само едно заявено желание за кандидатура в дадена категория, направено от едно устройство. Всички подадени повторно гласове от същия IP адрес ще се регистрират като недействителни.

Тази година Министерство на туризма отчита засилен интерес от страна на кандидатите. От ведомството призовават всички професионалисти и любители на туризма да вземат лично отношение и да изразят предпочитанията си като гласуват на сайта www.tourismawards.bg.

Инициативата на министерството има за цел да допринесе за популяризирането на българския туризъм, като представи пред публиката разнообразните дестинации, събития и дадености на страната, които я превръщат в целогодишна дестинация. Целта на конкурса е да бъдат представени и поощрени всички, които полагат усилия за устойчивото развитие на туризма в България.

Министърът на туризма Николина Ангелкова даде старт на състезанието на 23 август 2017 г. в античния тракийски град „Кабиле“. Миналата година едноименният археологически резерват спечели наградата в категория „Изборът на българите“.

На 10 ноември изтече срокът за кандидатстване в Годишните награди в Туризма. И второто издание на призовете е организирано в 16 категории, които ще представят постигнатото през изтеклата година. Те са: „Туристическа атракция/обект“; „Туристическо събитие“; „Духът на България“; „Специализиран туризъм“; „Туристическа дестинация“; „Иновации“; „Журналистически материал на тема туризъм в България за 2017 г. в печатна медия“; „Журналистически материал на тема туризъм в България за 2017 г. в онлайн медия“; „Журналистически материал на тема туризъм в България за 2017 г. в интернет блог“; „Журналистически материал на тема туризъм в България за 2017 г. в радио“; „Журналистически материал на тема туризъм в България за 2017 г. в телевизия“; „Община на 2017 г. за планински туризъм“; „Община на 2017 г. за морски туризъм“; „Община на 2017 г. за балнео и СПА туризъм“; „Община на 2017 г. за културно-исторически туризъм“ и „Изборът на българите”. Именно в последната категория са и три плевенски номинации. Това са Мавзолей-параклис „Св.Георги Победоносец“, Панорама „Плевенска епопея-1877 г.“ и Регионален исторически музей.

Наградите ще бъдат връчени на победителите на тържествена церемония на 12 декември 2017 г. в София.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: