110 години празнува НЧ “Развитие 1907” в село Крушовица

19.11.2017 13:21

110 години празнува НЧ “Развитие 1907” в с. Крушовица. Всички мероприятия на читалището през цялата година бяха посветени на неговия юбилей.

Ето и някои от инициативите, които са провели от културния институт по повод годишнината:

Срещата с писателя – земляк Йото Николов предизвика голям интерес и премина много емоционално. Той разказа за първите си изяви, забавни моменти от  творческия си живот и отговори на многото въпроси, зададени от присъстващите и от ученици от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”. Срещата завърши с изпълнения на автора

С небивал интерес и голямо вълнение крушовчани посрещнаха прожекциите на документалния филм „Крушовица през 70-те”. Създаден от киноклуба при читалището преди 45 г., кадрите предизвикаха смесени чувства, срещнаха ни с роднини и близки, с приятели и с нас самите. Камерата показа всяко кътче от селото, строежа и откриването на читалището, спирката и много други обекти.

„Вечер на спомените” – среща на самодейци от миналото и днес, на която те си спомниха и разказаха за свои репетиции и многото си участия, пяха и се веселиха от сърце.

Празничният концерт събра много гости и жители на с. Крушовица. За всички тях бяхме подготвили разно-образна програма – участие взеха ученици от НУИ „П. Пипков” гр. Плевен; много и различни танци изпълниха децата към читалище „Илия Бешков” гр. Долни Дъбник;  група „Етнос” с. Петърница и нашите представители – най- младата изпълнителка Гергана Хицова; Йордан Димитров;  ФГ „Крушовчанки” и „Войводите”.

Зрителите останаха много доволни от богатата ни програма.

Информация и снимки: Венера Петрова Костадинова, библиотекар в НЧ „Развитие 1907”

#тагове:

НАЙ-НОВИ: