За над 1,6 млн. лева ще ремонтират 7 улици в Левски

17.11.2017 11:05
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Както вече съобщихме кметът на община Левски Любка Александрова подписа договор по мярка 7.2 на Програмата за развитие на селските райони за новия програмен период в Държавен фонд „Земеделие”на 14 ноември.

Одобреният размер на инвестицията за ремонт на 7 улици в град Левски е 1 682 884 лв., информира кметът на общината Любка Александрова, като поясни, че във финансовата рамка на тази сума са включени освен строително монтажните работи и всички  изисквани дейности съпътстващи един евро проект .

Всички улици и отсечки, които са включени в проекта са с подменен водопровод, за да не се налага нарушаване целостта на асфалта за текущи ремонти. Това е бил основният критерий на администрацията при проектирането .

Договорът осигурява финансиране за основен ремонт на пътните платна, тротоарни настилки и зелени площи: на цялата улица „Васил Априлов“ с предвидено уширение за придвижване на тежката земеделска техника, по ул. „Васил Левски“- участъка от ул. „Яворов”до ул.”Патриарх Евтимий”, по ул. „Цар Симеон“-отсечката от ул.”Патриарх Евтимий” покрай парка и   ЖП гара Левски  до Автогарата , по ул. „Сергей Румянцев“- отсечка от ул.”В.Левски” до ул. „Кирил и Методий” , по ул.„Александър Стамболийски“- от отсечката Мелницата до кв.”Дружба”,по ул. „Опълченска“- от ул.”Христо Ботев”до ул. „Н.Й.Вапцаров”, и „Христо Ботев“-  от ул. „Опълченска” до ул.”Крум Попов”.

„Надявам се, че в зимните месеци ще съумеем да финализираме процеса за избор на изпълнител по СМР, за да  не изпускаме строителния сезон и час по-скоро да реализираме инвестицията. Чакахме повече от година /проектът е входиран в ДФ „Земеделие” септември 2016г./, чакахме дълго, но се надявам бързо да я реализираме”, каза още Любка Александрова .

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
#тагове:

НАЙ-НОВИ: