Класна стая на открито имат вече учениците на ПГ по транспорт в Плевен

16.11.2017 9:31

В двора на ПГ по транспорт „Проф. Цветан Лазаров”- град Плевен официално бе открита „Класна стая на открито“, финансирана по Национална кампанията „За чиста околна среда – 2017 г.“   от ПУДООС по проект „Природата ни учи“. Стаята на открито включва 10 пейки, разположени П – образно, заградени от растителни видове, в средата на пространството: преносима малка лаборатория за изследване на вода, почва, въздух и мобилен микроскоп със стереомикроскоп, информират от Регионалното управление на образованието – Плевен.

Обща цел на проекта е чрез участие в кампанията да се  повиши екологичната култура на младите хора и се подкрепи  навлизането на съвременните тенденции в сферата на опазване на околната среда в образователния и възпитателен процес в Професионална гимназия по транспорт „Проф. Цветан Лазаров” – град Плевен.

В „Класната стая на открито“ ще може да се провеждат часов по Биология и здравно образование, Химия и опазване на околната среда – във връзка с прилагане на знания за анализ на почва, вода. В стаята ще може да се реализират и занимания по Екология; обучение в свободното време на ученици, в различни клубове по извънучилищна дейност, свързани със  зелена алтернатива, Здравословен и природосъобразен начин на живот, топография и ориентиране; по теми от Гражданско и здравно образование, в които са застъпени теми за опазване на околната среда и въздействие на замърсителите върху здравето на човека.

Снимка: РУО-Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: