За нов модел на здравеопазване и образование настояха пред депутата Стефан Бурджев жители на Кнежа

16.11.2017 11:50

В приемната на депутата от ПГ на БСП за България Стефан Бурджев в Кнежа гражданите поставиха редица проблеми, които касаят довършване на водния цикъл в общината, обслужването в Общинската болница в Кнежа и липсата на инвестиции в района, които да намалят високия процент на безработица чрез създаване на работни места. Това съобщиха от Областния съвет на БСП – Плевен. Те настояха за нов модел на здравеопазване и образование и за стопиране на разпростиращата се бедност.
Жителите на село Лазарово се оплакаха, както от качеството на питейната вода в селото, така и от променената транспортна схема. Оказва се, че от десет дни в селото не влиза никакъв автобус, което на практика го изолира от общинския център и лишава хората от възможност да ползват здравните и административни услуги, от които имат нужда.


На поставените въпроси Стефан Бурджев категорично отговори, че голямата част от тях са в компетентността на кмета на община Кнежа и общинската администрация, а проблемите в здравеопазване, образование, доходи и бедност, сигурност, трябва да бъдат приоритети в националната политика на управляващите. „За съжаление бюджетът на правителството за 2018 година отново не предлага решения на тези проблеми”, подчерта депутатът.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: