В Червен бряг предприемат мерки за безопасност по пътищата през есенно-зимния сезон

16.11.2017 16:45

Община Червен бряг предприема мерки за повишаване безопасността на гражданите при придвижването им по улиците и пътищата на територията й през есенно-зимния сезон, съобщават от пресцентъра на местната администрация. Повишаването на мерките за безопасност се определят от изправността и състоянието на пътната настилка, пътните съоръжения, пътната маркировка, средствата за организация и регулиране, както и спазването на правилата за паркиране от водачите на ППС, своевременното почистване от снегонавявания и обледенявания на пътни участъци и улици и обработката им с материали срещу замръзване и хлъзгане.
Известно е, че емкостта на улиците, особено в ЦГЧ на Червен бряг е такава, че не може безпрепятствено да разположи съсредоточаващите се в района автомобили.
На тази база се извършват нарушения на обществения ред в т.ч. нарушения на Закона за движение по пътищата с приоритет на нарушенията по пътната сигнализация и маркировка.
Тотално се нарушават забраните за престой и паркиране, пречи се на движението, а понякога се и блокира (задръства). Сериозно препятствие са установените на територията на града 27 броя неправилно паркирани, спрени от движение, снети от отчет и излезли от употреба МПС.
Възложено е, на общинските контролни органи, съвместно с РУ-МВР гр.Червен бряг да проявят по-голяма настойчивост и взискателност, спрямо нарушителите на обществения ред и Закона за движение по пътищата за пресичане на възможни вредни последици за гражданите през есенно-зимния сезон.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: