Малки творци показаха умения в ДГ „Щастливо детство“ – Тръстеник

16.11.2017 16:30

ДГ ”Щастливо детство” – Тръстеник беше домакин на инициатива по предприемачество за деца от предучилищна възраст в Световната седмица по предприемачество 13-17.11.2017 г. Това съобщи директорът на детската градина Галя Почева. Мероприятието е част плана за квалификационната дейност на РУО – Плевен за настоящата учебна година. Децата от подготвителна група представиха своите умения за изработка на сувенири в творческо ателие по изобразително изкуство, което нарекоха ”Багра”. В отделите” Реклама”, „Изящно” и „Приложно декоративно изкуство” кипеше усилен труд и вдъхновение.


Малките творци бяха подкрепени от бизнес консултанта госпожа Ани Малоселска – художник и педагог, ръководител на местната школа по изобразително изкуство към читалище „Неофит Рилски”, от художника Валентин Пацев в качеството си на ментор и доброволците Таня Бурова и Светослава Митева родители на деца от групата.


На инициативата присъстваха кметът на Тръстеник Емил Денков, общински съветници, ръководители на културно-просветни институции и колеги от детските на градини на общините Долна Митрополия и Гулянци. Продуктите от труда на ателието бяха изложени на благотворителен базар и така всеки „багра посетител” си тръгна със сувенир и приятни преживявания.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: