СУ „Крум Попов” – Левски разказа за живота в училището на студенти от Софийския университет

14.11.2017 12:03

Днес доц. д-р Георги Жечев – ръководител на Магистърска програма „Франкофония, многоезичие и междукултурна медиация“ и ръководител на катедра „Романистика“ в СУ „Св. Климент Охридски“ и три студентки от ръководената от него магистърска програма посетиха СУ Крум Попов” – Левски. Те бяха топло посрещнати от директора Валентина Дженева и Петя Чолакова – главен експерт „Образование ,култура и спорт”.
Изборът на това училище е направен, защото една от студентките – Мария Миланова, е възпитаник на СУ „Крум Попов” в град Левски, каза доц. д-р Георги Жечев, титуляр на дисциплината „Социолингвистика на франкофонското пространство“, задължителна в учебния план на магистратурата. Посещението е част от изпълнението на учебната програма, която включва работа в институции и учебни заведения в различни части на България. Вивиан Патруйо и Марго Аупетит са завършили бакалавърска степен във Франция и са редовно записани първа година в ръководената от доц. д-р Георги Жечев магистратура.

Посещението в часовете на старши учител Росица Георгиева, която е била учителка на Мария Миланова, започна с час по български език на първи клас. Гостите на училището бяха впечатлени от обстановката в класната стая от метода на преподаване и резултатите, които показват децата. Мария Миланова, възпитаник на СУ „Крум Попов”, която е завършила магистратура и ще кандидатства за докторантура, видя много хубави промени в училището с гордост за учителите в него.
Днес гостите на училището се запознават с организацията на учебния процес и училищния живот в едно средно училище в малък български град, а това е целта на посещението, инф. доц. д-р Георги Жечев.
Още от първите часове, впечатлени от гостоприемството на директора на училището и учителите и от начина на преподаване, става ясно, че престоят с учебна цел на гостите на СУ „Крум Попов“ – гр. Левски ще е плодотворен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: