Измерване на кръвната захар на общински служители проведе Сдружение „Диабет“

09.11.2017 11:22

dav

Общо 98 служители на Община Плевен измериха кръвната си захар в рамките на инициатива, проведена от Сдружение „Диабет” – гр.Плевен в местната управа. Изследванията, организирани по повод Световния ден за борба с диабета – 14 ноември, се проведоха днес от 08,30 до 10,30 часа в Актовата зала, без да се налага общинските служителите да бъдат откъсвани трайно от работния процес. За това информират от Общински съвет – Плевен.

dav

„Показателите на повечето от изследвалите се са в нормата – между 4 и 6 ммол/л. Има и няколко единични случая на резултати над нормата“, информира след приключване на инициативата Даниела Илиева – председател на Сдружение „Диабет“. На служителите, за които са отчетени показатели над нормата, е препоръчано да се обърнат към личните си лекари и съответните специалисти.

Инициатива за измерване на кръвната захар предстои и сред служителите в Областна администрация. Там ще бъдем на 20 ноември от 9,00 до 11,00 ч., съобщи Даниела Илиева и допълни, че всички прояви на Сдружение „Диабет“ преминават под патронажа на председателя на Общински съвет – Плевен Мартин Митев, на чиято подкрепа организацията разчита целогодишно.

По време на измерването на кръвната захар на служителите в Община Плевен, което бе извършвано от сестра Галя Петрова, от Сдружение „Диабет“ раздаваха и информационни материали относно заболяването.

Снимки: ОбС – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: