Семейство от Кнежа с 5 деца има нужда от помощ след пожар в дома му

08.11.2017 9:21

10-членно семейство с пет малки деца от Кнежа остана на улицата, след като къщата му изгоря почти напълно. Фамилията изгуби почти всичко, но и получи неочаквана помощ. Историята на семейството бе разказана днес в предаването „Тази сутрин” по бТВ.

Инцидентът е станал в нощта на петък срещу събота. Пожарът вероятно е предизвикан от искри, заради неизправен комин. Семейството се събудило и успяло да се спаси, но в момента спи в кухничката на роднина.

Положението изглеждало безнадеждно, докато няколко дни по-късно една от жителките на Кнежа не публикувала в социалните мрежи зов за помощ. Там намерила групата „Приятели, помагайте“ на албанеца Лео. Започнали да пристигат пакети с дрехи, дори лекарства и малко пари.

Семейството обаче има нужда от бойлер, материали, доброволци. Списък с необходимите вещи можете да намерите на страницата във Фейсбук „Приятели, помагайте”.

Събираме стари вещи по-скоро, работна ръка, не толкова с пари, обясни Лео. Той посочи и че всяко дарение се заснема и се качва във фейсбук групата. През почивните дни пък доброволци ще помагат за възстановяването на къщата.

Ако искате да помогнете, можете да се включите и вие.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: