ОУ „Д-р Петър Берон” – Плевен бе домакин на изложба на училище-съименник от София

07.11.2017 15:04

ОУ „Д-р Петър Берон” – Плевен бе домакин на част от възпитаниците и учителите от 25 ОУ „Д-р Петър Берон“ в град София.
През настоящата учебна година столичното училище празнува юбилей – 100 години от създаването си и една от основните инициативи, стартираща юбилейните изяви, е съвместната работа с училища от страната, носещи името на д-р Петър Берон. Това са ОУ „Д-р П. Берон“ в Плевен и II ОУ „Д-р П.Берон“ от Шумен. Контакти с двете училища са осъществени още през лятото на тази година.
На 6 ноември 25 ОУ „Д-р Петър Берон“ представи в плевенското училище своя юбилейна пътуваща изложба от ученически рисунки.

Живописните и графични творби, които поднесоха на публиката са нарисувани от млади художници от първи до седми клас, като всяко дете е подбрало тематика, която го вълнува. Изложбата бе съпътствана от късометражен филм, изготвен от седмокласници, в който учениците представят училището през своя поглед. Поздрав към децата и учителите от плевенското училище беше и кратка музикална програма, изнесена от талантливи деца – певци и танцьори от 25 ОУ.
Началникът на Регионално управление на образованието – гр. София г-жа Ваня Кастрева отправи видеопоздрав към юбилярите и участниците в съвместните инициативи, разказват от плевенското училище.


През месец ноември започва подготовката ни за конкурс под наслов „Моето училище“ в сродните училища – София, Плевен, Шумен. Конкурсът е в няколко направления – рисунка; есе и стихотворение; изработване на макет на собственото училище и изображение на „Рибния буквар“ или логото на училището с природни материали. Конкурсните работи ще бъдат оценявани от компетентно жури, а отличените творби ще бъдат представени пред публика.
По покана на 25 ОУ – София плевенски ученици ще участват в юбилейния концерт през месец март.

Снимки: ОУ „Д-р Петър Берон” – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: