Плевенчанка заделя средства от продажба на своя книга в подкрепа на кучета в приюти

05.11.2017 16:52

Плевенчанката Ирена Цветкова започна благотворителната кампания „Подари книга и дари топлина на кученце от приют!”. Ирена е автор на поетичната книга „Обречени души” и част от стойността на всеки закупен екземпляр ще бъде използвана за храна или лечение на бездомни животинки и за направа на меки постелки за кученцата от приютите (временни и постоянни) в различни области на България, в които условията за почивка и сън са лоши (циментен под, счупени скари, непочистени отпадъци и др.) Първите три места, в които кученцата ще получат топли постелки и завивки, ще са: Общински приют за безстопанствени кучета (ОПБК) – с. Каменар; Приют за бездомни кучета – гр. Свищов; Приют за безстопанствени животни – гр. Плевен.

„Обречени души” е резултат на 7-годишен проект. Книгата съдържа 25 поетични творби, разкриващи историите на различни животни, които са били жестоко малтретирани или убити в България. „Две от стихотворенията са посветени на незабравимото кученце Мима от гр. Дряново, на което садист отряза четирите крачета. През 2010 г. тя се превърна в символ на борбата срещу насилието над животни и постави началото на редица подписки и протести за инкриминиране на особената жестокост към животните. Нейната покъртителна история и преживеният ужас „събудиха” равнодушното отношение към съдбата на животните и накараха хиляди хора да не остават безразлични към проявите на насилие, под каквато и форма да са те /“Насилието над животни е първата крачка към насилие над хора“/.
„Моят начин да изразя гласно своето НЕ на жестокостта към животните е поетичният. Апелирам към всички, които имат сърца, да приютят в тях беззащитните, невинните, гладните, болните, застрашените от малтретиране или убиване животни, за да има щастливи, а не обречени души!” казва Ирена Цветкова. Веднага след излизането си от печат книгата „Обречени души” беше изложена на щанд на 9 и 10 септември 2017 г. на Голямата поляна в Южен Парк, гр. София, на събитието „Аз събуждам България” – национална образователна кампания, която има за цел да събуди българския дух чрез силата на знанията и уменията.

Ако имате желание да подкрепите кампанията на Ирена, може да го направите като закупите книга или дарите. Ето и координати за връзка:

Ирена Цветкова Цветкова
GSM: 0899209903
E-mail: [email protected]
Paypal: [email protected]
Банкова сметка: ЦКБ АД – клон Плевен
IBAN: BG24 CECB 9790 1061 6470 00

BIC: CECBBGSF

Книги може да се изпращат с наложен платеж чрез Еконт или Български пощи.

Facebook група: ОБРЕЧЕНИ ДУШИ
Снимки: личен архив

#тагове:

НАЙ-НОВИ: