Калин Врачански гостува днес на плевенска сцена със „Стреляйте по артиста“

02.11.2017 8:32


Спектакълът „Стреляйте по артиста“ по пиесата „Лес“ от А. Н. Островски ще бъде представен днес от 19 ч. в Читалище „Съгласие“ в Плевен. Режисьор е Николай Ламбрев – Михайловски, а музиката е на Добрин Векилов – Дони. В ролите плевенската публика ще види Калин Врачански, Антоанета Добрева – Нети, Александър Дойнов, Георги Къркеланов, Владислав Виолинов, Стойко Пеев, Радосвета Василева, Йордан Ръсин, Йордан Алексиев и Яна Бобева.

Пиесата „Лес” е едно от най – съвършените и най – сложните произведения на класика на руската драматургия Ал. Островски. За своя 144 годишен живот по световните сцени тя е била обект на много интерпретации. Цяла актьорска плеяда е блестяла в ролите на пътуващите актьори Щастливцев и Нещастасливцев. Днес Театър „Българска армия” и режисьорът Николай Ламбрев – Михайловски предлагат нова версия със заглавие „Стреляйте по артиста”. Самото заглавие е провокация към съвременната действителност, в която Артистът – в по-широк смисъл синоним на изкуство и култура – е поставен на срамно ниско стъпало в социалната пирамида и трябва да защитава с цената на много жертви професионалното и човешкото си достойнство.
Звездната двойка се изпълнява от Калин Врачански – Трагик и Георги Къркеланов – Комик. Техният дует разголва безжалостно актьорската природа, но в същото време сътворява пиедестал за човека на изкуството, човека на духа.

Билети: на касата на Читалището, ет. 3 от 16 октомври (понеделник). Моля, направете вашата предварителна резервация на 0877 / 373 489.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: