Дружеството на писателите в Плевен връчи наградите на името на Рена Попова

02.11.2017 8:27

С музикално-поетична програма писателите от плевенското дружество отбелязаха 1 ноември – Празника на българските будители. Кратко слово за значението на големия ден изнесе новата председателка на сдружението Христина Комаревска. Доайенът на писателската гилдия Петко Спасов поздрави присъстващите със свои стихове. Гюнай Ходжаджиков от Дирекция „Култура“ към Общината уважи събитието, като връчи годишните награди на писателите в отделните категории.
За поезия – Люлин Занов; проза – арх. Иван Стефанов; литературна критика – Лалка Павлова; хумор – Марин Петракиев /посмъртно/; превод – Витка Витанова. За цялостно творчество наградата получи Албена Декова.


Годишните литературни награди се водят в Културния календар на Общината все още „ Рена Попова“, въпреки че са преименувани на 2 април м.г. на общо събрание на сдружение „Дружество на писателите“ с ново име – Александър Муратов. Бившата председателка Лалка Павлова е подала съответните документи, но промяната не е направена. По тази причина тя отказа наградата си.
Тържеството не беше помрачено и публиката се наслаждава на изпълненията на певческата формация „Фолклорни бисери“ към читалище „Цветан Спасов“ и на младия и талантлив пианист Огнян Янчев от училището по изкуствата „П. Пипков“.
Снимки: Валери Петров

#тагове:

НАЙ-НОВИ: