Нови успехи за плевенските тенисистки Роси Денчева и Йоана Константинова

30.10.2017 8:16

Георги Георгиев (ТК „Свиленград“) и Росица Денчева (ТК „Плевен 90“) спечели Мастърс турнира до 11 г., който бе и квалификация по програмата „3Т – Тенис, Тийм, Талант“. Надпреварата се проведе на кортовете на ТК „15:40“ в София и в нея имаха право да участват 8-те най-добри при момичетата и момчетата в тази възраст според ранглистата на БФТ.
Всички тенисисти играха в група по 4, първите двама от които продължиха на полуфинали и финали, а вторите разпределиха местата от 5-о до 8-о.
Георгиев спечели и трите си мача в групата, като загуби само един сет. На полуфиналите той надигра Александър Василев (ТК „15:40“, Сф) с 6:3, 6:1, а на финала даде само един гейм на Павел Маринов (ТК „Купер Спорт“, Вн) – 6:0, 6:1.
В мача за трето място Анас Маздрашки (ТК „Егалите“, Несебър) обеди Александър Василев с 6:1, 6:3.
Денчева също спечели първото място в своята група след 3 успеха. На полуфиналите тя надигра Никол Николова (ТК „Испано“, Вн) с 6:1, 6:0, а в мача за титлата се справи с 6:2, 6:0 с Каталина Петрова (ТК „15:40“).
На трето място завърши Йоана Константинова (ТК „Плевен 90“) след победа над Никол Николова с 6:3, 6:1.
Денчева и Георгиев и тази година са част от „Б“ националния отбор до 12 г. по програмата „3Т“, на който в края на ноември предстои участие в последния турнир за годината – в Широки Брег, Босна и Херцеговина.
Програмата „3Т – Тенис, Тийм, Талант“ е съвместна инициатива на БФТ и нейните партньори БНП „Париба“, „Адвент Груп“, „Атаро Клима“ и „Асикс“, която успешно се реализира за втора поредна година.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: