Христина Комаревска с премиера на новата си поетична книга

29.10.2017 12:37

Своята нова поетична книга „Стълба от дим” ще представи на 9 ноември плевенската поетеса Христина Комаревска. Представянето ще започне от 16.30 часа в галерия „Дарение на Светлин Русев”.

Ето и няколко думи от авторката по повод новата й книга:

Над огъня на житейските илюзии се вие дим, колкото тъжен, толкова и пречистващ. Пречи да виждаме в яснота небесната синева, носи сажди – спомени в паметта, рисува графики – толкова нетрайни, че се усъмняваме в тях – дали са мечти или сбъдване.

Просто дим, който ни обозначава. Вдишваме носталгично дъха на стърнище, там е зряло и жито, издишваме с упование за озон и дъжд, и… отново.

Колкото по-нагоре се издигаме, толкова по-изтъняват перилата на стълбата от дим, която ни прави човеци.

* * *

Казват, че писането е като дишането. Всеки знае да пише, но не всеки става писател. Навярно затова има акапелно пеене и в хор, дишане с пълни гърди и астматично. И PR акции, и медиен шум, който услужливо заглушава сгромолясването в бездната на забравата. В крайна сметка, важното е да дишаме, за да останем живи. Не е тайна, че всички писатели са значими и безсмъртни, поне в очите на близките си.

Дишам, пиша, съмнявам се, задавам въпросите, важни за мен и за тези, които ги провокират. Уча се да обичам и да прощавам. Сама със себе си и белия лист, сама по себе си цял свят.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: