„Дунавски звуци” от Никопол се завърна с отличие от Националния фестивал „Листопад на спомените”

26.10.2017 15:07

С отличие от ХХII Национален фестивал „Листопад на спомените” – Варна 2017 г. се завърна вокалната група за обработен фолклор „Дунавски звуци” с ръководител н.п. Атанаска Димитрова и съпровод на акордеон маестро Йордан Димитров” към „НЧ Напредък 1871” гр.Никопол. Певиците и техните ръководители са били наградени с приза „Малък лист”, равностоен на трето място.

Награда за никополчанки е и, че част от самодейките бяха поканени за участие в официалното откриване на фестивала. Сборната група изпя „Хубава си, моя горо” при откриването.
В рамките на фестивала е и литературният конкурс „Поетичен листопад”. Юлия Иванова, читалищна настоятелка, поетеса и самодейка беше наградена с поощрителна награда за стихотворението „Родът ни…”.
„Листопад на спомените” е фестивал в който участват колективи от цяла България. Всяка награда от него е равностойна на първо място. Никополският колектив израсна във времето.Наградата „Малък лист”, дипломата и грамотите са доказателство за възходящо развитие на „Дунавски звуци”.


Поздравления и пожелания за нови успехи на ръководителите и самодейците от „Дунавски звуци” гр.Никопол изказват от „НЧ Напредък 1871”.

Снимки: Н. Татаров, информация:  Н.Христова, секретар на „НЧ Напредък 1871” – Никопол

#тагове:

НАЙ-НОВИ: