Читалището в Тръстеник успешно приключи реализацията на пореден проект

25.10.2017 10:46

НЧ ”Неофит Рилски-1872” – Тръстеник представи финалното си събитие по проект ”Европейски –Балкански следобяд”, съобщи секретарят на читалището Галя Кучева. Този проект бе спечелен от обявената проектна сесия за малки читалищни инициативи по Програма ”Нашият общ европейски дом”, която Сдружение „Плевенски обществен фонд Читалища“ обяви и финансира съвместно с Община Долна Митрополия. Целта беше да се повиши информираността на местната общност за възможностите за пътуване, туризъм, екскурзии, почивки, учене и работа в две балкански държави-членки на ЕС – Хърватска и Словения.
Проектът имаше два етапа на реализация – предварителна подготовка и информационно събитие . Подготовката на проекта стартира в началото на месец октомври и включи изготвянето на две мултимедийни презентации, съдържащи и снимки от лични архиви на тръстеничени за двете държави, дикторски информационен текст, записани интервюта с местни граждани, пътували и работили в Хърватска и Словения, информационни материали на хартиен носител за възможностите за туризъм, работа, продължаване на образованието, пътувания и търговия.

С участници в любителските колективи на читалището беше подготвена кратка художествена програма, която бе представена в края на информационното събитие, като естествен завършек на всяко читалищно събитие. Художествената програма съдържаше песни на европейски поп изпълнители и скечове на българи, работили в чужбина.
С реализирането на този проект очакваме да сме запълнили констатирана празнота в информираността на местната общност, и да сме предоставили информация и материали за две не толкова познати и популярни европейски дестинации. Очакваме да сме затвърдили статута на читалището като информационен център и да сме привлекли нови публики. Проектът е насочен към ученици от горен гимназиален курс, младежи, млади семейства и хора от третата възраст, сподели Галя Кучева.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: