Съдят трима, раздавали юмруци след запой в плевенска дискотека

23.10.2017 15:31

Районна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу трима обвиняеми  за причиняване на телесни повреди на двама младежи, след нанесен побой пред дискотека.

Обвинението срещу Върбан Х. и срещу Денислав И. е за това, че на 19.02.2017 г. в гр. Плевен, в съучастие като извършители причинили на Никола П. средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на долна челюст. Престъпление по чл. 129 вр. чл. 20 от НК. За това информират от Пресцентъра на Апелативна прокуратура – Велико Търново.

Върбан Х. и Крум М. са обвинени за това, че на 19.02.2017 г. в гр. Плевен, в съучастие като извършители причинили на Стивън П. лека телесна повреда, като деянието е извършено по хулигански подбуди. Престъпление по чл. 131, вр. чл. 130, вр. чл. 20 от НК.

Обвиняемите са 19-годишни, като двамата са  ученици в гимназии в гр. Плевен. На 18.02.2017 г. тримата посетили дискотека „Анаконда“,  като употребили голямо количество алкохол. В ранните часове на 19.02.2017 г., напуснали дискотеката. По същото време, пред входа на заведението била компанията на  Стивън П., който празнувал 19-тия си рожден ден, заедно с другия пострадал и техните приятели. На Стивън П. му направило впечатление, че Върбан Х. без видима причина проявява физическа агресия към негов познавал,  затова се приближил до  Върбан Х. и му поискал обяснение, защо се държи агресивно. В отговор Върбан Х. го напсувал, замахнал с ръка и го ударил в лицето. От силата на удара Стивън П. паднал на земята, а хора от неговата компания преустановили конфликта и издърпали пострадалия настрани.  Компанията на Стивън П. и Николай П. се отдалечила, но били пресрещнати от обвиняемите Върбан Х. и Крум М. Без причина, двамата обвиняеми решили, че следва да се саморазправят физически със Стивън П., с цел назидание и унижение, за това, че  се е осмелил да защити свой познат. Нанесли му няколко удара в лицето и го съборили на земята, като  започнали да му нанасят ритници. Боят бил приключен отново от  намесата на хора от компанията. С намерение да преустановят всякакъв бъдещ конфликт групата се отдалечила, но това тяхно намерение, не се споделяло от тримата обвиняеми, които ги  последвали. Когато ги доближили, другият пострадал – Никола П. се  опитал да проведе разговор с тях, но  тогава  обвиняемите Върбан Х. и Денислав И. пренасочили агресията си към него, като му нанесли побой.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: