Впечатляващо представяне на Роси Денчева в академия „Муратоглу“

23.10.2017 16:33

Младите родни таланти Росица Денчева (ТК „Плевен 90“) и Робен Гавани (ТК „Витоша“) впечатлиха домакините на едноседмичния лагер в академия „Муратоглу“. В следствие на доброто си представяне двамата ще имат възможност през следващата 2018 година отново да посетят академията за срок от 3 до 5 седмици. Всички разходи ще бъдат поети от домакините. Това бе уточнено на разговор между Бенджамин Ебрахимзаде – главен треньор в академия „Муратоглу“, и Даниел Ангелов – треньор на българчетата.
Малките ни тенис таланти спечелиха през лятото титлите на най-силния международен турнир по тенис в света за момичета и момчета до 10 г. – „Смриква Боул“ в Хърватия. Именно лагер в академия „Муратоглу“ е една от наградите за този престижен успех. В лагера участие взе и треньорът Даниел Ангелов, който заедно с Димитрина Иванова водиха българският отбор в Хърватия.
„В България имаме страхотни млади таланти, които по нищо не отстъпват на връстниците си от цял свят“, заяви Даниел Ангелов.
„Апелирам за по-голям кредит и доверие от страна на родителите към треньорите, а нашата задача е да осигуряваме колкото се може по-добра среда за подготовка на нашите тенисисти. Ако развиваме младите таланти по правилен начин ще имаме още реализирани професионалисти при мьжете и жените. БФТ работи много добре в момента и аз съм оптимист. Благодаря на федерацията за възможността и предоставения опит“, допълни Ангелов.
Тенис академията на Патрик Муратоглу се намира в близост до Ница, Франция. Комплексът е разположен на 12 хектара и разполага с 34 корта, което го прави най-големия в Европа. Основната сграда е с площ 3500

#тагове:

НАЙ-НОВИ: