ДГ „Незабравка” – Плевен спечели финансиране на проект от екоконкурс

22.10.2017 15:28

Екипът на  ДГ „Незабравка“ – гр. Плевен с ръководител г-жа Галина Нейкова спечели конкурс, иницииран от Министерството на околната среда и водите и ПУДООС.

Конкурсът е включен  в Националната компания  „За чиста околна среда – 2017 г.“ на тема: „Обичам природата и аз участвам“ .

Проектът „Зелена детска градина“ е един от 122 одобрени за финансиране от общо 517  кандидатстващи. Сега възпитаниците от детската градина се радват на своята занималня на открито, която включва и своеобразен  „Градински център“. В него те, заедно с  родители и персонал се грижат за различни видове растителност и повишават екокултурата си. Малчуганите поддържат чиста и красива най-близката си околна среда като използват  детските градински инструменти  –  екологично издържани, изработени от  дърво, оризова слама, без наличие на олово и кадмий.  За доставката им се погрижи “ЛОГОС ТРЕЙД“  ЕООД – гр. Ботевград с управител Стефан Стефанов.

Мебелите, изцяло от дърво,  са продукт на идеите на екипа и качественото  изпълнение на „ИВОНА – Д – ПЛЕВЕН“ ООД  в лицето на инж. Ивайло Данчев и управител Огнян Данчев.

Снимки и информация: Александра Вулева, старши учител в ДГ „Незабравка”

#тагове:

НАЙ-НОВИ: