Димитър Николов, БАМФ – Плевен: Интересът към мини футбола в нашия град става все по-голям

19.10.2017 12:07

Вече две години Плевен е част от голямото семейство на Българската асоциация по мини футбол. С много хъс, упоритост, желание и труд екипът на БАМФ в нашия град, начело с президента Димитър Николов, успя не просто да постави основите на организирания мини футбол в Плевен, но и успешно да развие този спорт чрез реализацията на редица проекти, в които участие вземат все повече и повече отбори.

За постигнатото дотук и бъдещите амбиции разговаряме с президента на БАМФ – Плевен Димитър Николов.

– Митак, много или малко са за теб тези две години и какво успя да постигне БАМФ – Плевен за това време?

– Две години чисто като време не е малко, но в забързаното ежедневие и многото ангажименти времето лети бързо. БАМФ – Плевен положи основите и вече градим една добре работеща и силна структура. През настоящия сезон се радваме на много добри резултати и на изключително голяма популярност. Зад всичко това стоят много ежедневни усилия и вложено време и отдаденост на целия екип.

– Без съмнение, интересът към мини футболът в Плевен е несравнимо по-голям отпреди. Каква е равносметката към момента – колко отбора и колко футболисти участват в проектите на БАМФ – Плевен?

– Интересът е в пъти завишен в сравнение с предходните години. През настоящия сезон излъчихме доста успешни проекти с перфектна организация, визия и всеотдайна работа, която ни спечели нужното уважение сред играчите, прибави голям интерес от нови отбори и състезатели, с което направихме крачка напред в развитието. От началото на сезона през нашите проекти са минали над 20 отбора, като прибавим и проектите ни в Ловеч, може да достигнем кота 30 на нашите отбори през годината, което е сериозен растеж и плод на много труд и енергия от целия екип. Състезателите, които са част от нашата структура, са около 400 на брой, като тяхната цифра се променя постоянно – за радост в положителна посока.

– През тази година стартира реализацията на нови проекти. Разкажи ни малко повече за тях.

– Много интересни проекти излъчихме през тази година, като бройката им не е малка. В началото на годината стартирахме колебливо с оглед на промените, които въведох от предходния сезон. В шампионата Шампионска Лига се записаха за участие едва 4 отбора, което на практика е несериозно спрямо амбициите, които имам и цялостната концепция на развитие, но аз го очаквах и бях подготвен за подобен спад. Но, както обичам да казвам, направихме крачка назад и своевременно две напред с оглед на промените. Нужно беше време да спечелим доверието на отборите и на практика да ги убедим, че ние наистина искаме да работим сериозно. Мисля, че успяхме. Моето мото е „Промяната е единственият верен път към успеха“.

Последваха супер успешни проекти като Бизнес Лига и Неделна лига, които завършиха с добър край. В тях участие взеха около 20 отбора. Черешката на тортата за нас се оказа нашата Бизнес лига, която се получи повече от успешно и се радваше на изключително голяма популярност. Излъчихме и проект в Ловеч, което беше истинско приключение за мен с добър резултат и успешен край. Тепърва ще градим основите в Ловеч и ще имаме екип, който да работи там и да развива мини футбола в града. Плевен беше домакин на финала за Суперкупата на Българска Асоциация Мини Футбол между двата най-добри отбора в България. Създадохме перфектна организация, която е прецедент в цялата страна, като отзивите от събитието още се коментират в страната. Страхотно събитие!

Също приемаме срещи от националните надпревари Лига България и Шампионска Лига, с отбори които ни гостуват и мерят сили в надпреварата. Добрата ми работа не остана незабелязана и от високо ниво в Асоциацията, като застанах начело на цяла Северна България и част от централната част на структурата на Българска Асоциация Мини Футбол. Отговарям за отборите от Русе, Троян, Плевен, Габрово, Велико Търново и други. Ангажименти не ми липсват, както и километри (смее се).

В момента в Плевен тече проектът за купата на БАМФ – Плевен СпортРеспект. Имаме да излъчим още един проект преди да сътворим грандиозното събитие с нашите годишни награди и Футболист на годината, след което да сложим край на сезон 2017.

– Неведнъж сме коментирали ангажираността или по-скоро липсата на такава от страна на плевенския бизнес към дейността на БАМФ в нашия град. Стана ли по-атрактивен мини футболът за местните фирми, още повече, че вече е факт и проектът „Бизнес лига“?

– Както също обичам да казвам, „Добрата работа винаги води до добър резултат“. В този ред на мисли бизнесът ни повярва, впечатлен от нашата работа и през този сезон се радваме на изключително голяма подкрепа. Клуб „Анаконда“ изстреля нашата Бизнес Лига в небесата с космически рейтинг. Подкрепа получихме и от Автомивка Ауто-Фреш, най-луксозния Фитнес GYM #1 в Плевен, пицария Коломбиана, спортния сайт за дрехи www.sportrespect.com. Официални представители сме на спортната екипировка Givova, която насочих в подкрепа на БАМФ-Плевен. Ресторант „Замъка“ пък е любезен домакин на нашите състезатели, където всеки е добре обгрижван и се чувства като у дома си. Благодаря на всички, които са с нас, в наше лице виждат добър партньор и им благодаря за подкрепата.

– Съвсем наскоро Плевен бе домакин на финала за Суперкупата на БАМФ. Как приемаш една подобна отговорност и признание от страна на ръководството на Асоциацията?

– Само по себе си, чисто като отговорност да поемеш такова събитие, трябва да бъдеш подготвен, че има вероятност и да поемеш огромен риск в начинанието и да осъзнаваш, че трябва да бъдеш готов да очакваш и евентуален провал. Аз обичам да рискувам и не ме е страх да осъществявам предизвикателства. Вярвам в себе си и възможностите на целия ни екип. Винаги има рискове, трябва да очакваш и провала, като част от играта. Грешките ме учат и ми дават нужните равносметки, приемам критика, винаги се вслушвам в съвети. Мога и съм готов да правя крачка назад, знам откъде съм тръгнал и не се страхувам да се върна на старта. При мен нещата не са на всяка цена, аз правя нещата от цялото си сърце и може би затова ми се получава.

– Наблюдава ли се израстване от страна на плевенските отбори и как би коментирал представянето им в надпревари с тимове от други градове?

– Израстване при плевенските отбори има. Шампионът на БАМФ – Плевен ВиК – Плевен спечели титлата на целия Северозападен регион, като влезе в битка с най-добрите отбори в региона и грабна трофея в Ботевград. Отборът на Гп Лука спечели регионалните финали на Каменица Фен Купа в Монтана, спечели и проекта в Ловеч лятото. Селекцията на Арте доминира повече от успешно в Лига България. Всичко това е плод на много взаимен труд и отдаденост на цялата структура на БАМФ – Плевен, на всички отбори, президенти, мениджъри, фенове. Плевен иска промяна, като няма кой да ни я направи, ще си я направим сами. С тези хора зад мен аз имам силата и енергията да се боря и заедно да градим и да вървим напред. Работим!

– На 22 октомври в Плевен ще се проведе камп, воден от националния селекционер Николай Михов и неговия помощник Даниел Несторов. Има ли вероятност някой от плевенските футболисти да попадне в полезрението на треньорите?

– Да, на 22 октомври ще се състои първото по рода си събитие, което е прецедент за град като Плевен. Ще бъдем домакин на националните селекционери на България по мини футбол. Ще излъчим най-добрите играчи по мини футбол в нашия град, които ще бъдат официални претенденти чрез качествата си да докажат на националните селекционери, че могат да попаднат в националния отбор на България. Това само по себе си, че се случва първо в Плевен, е много добра оценка за работата на всички ни, като цяло. Надявам се да видя наш представител в националния отбор. Мисля, че имаме добри кадри, вярвам и имам желание да се представят на предела на възможностите си и да намерят мястото си сред най-добрите.

Използвам случая чрез вашата медия да благодаря на депутата Владислав Николов за подкрепата, която ни оказа. Той ще бъде почетен гост и патрон на събитието, с което ще подсигури всички разходи по организацията, която ще предложим. Ще настаним селекционерите в хотел, ще осигурим екипировка на състезателите и ще им се отблагодарим за положените усилия на кампа с официален обяд.

– Какво предстои като проекти, които БАМФ – Плевен планира да реализира?

– Вече от месец започнахме работа по новия сезон още преди да е свършил настоящият. Подготвяме много изненади и много новости и страхотни проекти. Бизнес Лига 2018 ще бъде невиждано събитие в цялата страна. Шампионатът ни ще бъде вече в две групи – Висша Лига и Втора Лига. Ще дадем възможност и на отборите без сериозни амбиции да играят в борба за трофеи и да се забавляват в отделна лига от супер фаворитите. Работим, очаквайте много интересни неща от БАМФ – Плевен! Ние не сме просто игра. Ние сме страст!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: