МУ – Плевен отново се включва в Глобалния ден на етиката

18.10.2017 8:08

За втора поредна година Медицински университет – Плевен се включва в световното честване на Глобалния ден на етиката под патронажа на Carnegie Council for Ethics in International affairs – институция, базирана в Ню Йорк. Събитието е на 18 октомври и ще се проведе в зала „Амброаз Паре“ на Телекомуникационния център на учебното заведение, информират от МУ – Плевен.

В основата на планираната кръгла маса под надслов „Практическа биоетика“ ще бъдат теми от  приложната етика, правни граници и етични хоризонти на медицинската помощ, репродуктивни решения и дилеми и др. Тази година партньори на МУ – Плевен в отбелязването на Глобалния ден на етиката са секцията Етически изследвания към Института за изследване на обществата и знанието /ИИОЗ/ при БАН и Българската асоциация по биоетика и клинична етика.

Водещ на дискусиите ще бъде Стоян Ставру от ИИОЗ при БАН. Откриването на събитието е от 10 часа, а в късния следобед на участниците ще бъде представен филм на етична тематика с последваща дискусия. Медицински университет – Плевен е единствената българска академична институция, която се включва в събитието.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: