Вечер под наслов „Нова Европа – аз се гордея, че България е част от нея“ организира читалището в село Брестовец

17.10.2017 14:03

„Нова Европа – аз се гордея, че България е част от нея!“-  това беше мотото на културно –информационната среща в читалище „Наука 1927“ в село Брестовец, посветена на десетата годишнина от членството на България в ЕС и подготовката за предстоящото председателство на страната ни на Съвета на ЕС. Събитието бе част от инициативите, с които читалище „Наука“  отбелязва своя 90-годишен юбилей, информират от Пресцентъра на Областна администрация – Плевен.

„Като председател на Съвета на ЕС България ще има уникален шанс да покаже, че е готова да бъде добър балансьор на процесите, свързани с огромните предизвикателства като бъдещето на Европа, въпросите, касаещи миграцията и сигурността, климатичните проблеми, решаването на социалните въпроси.“, каза заместник-областният управител на Плевен Татяна Божинова по повод поемането на ротационното председателство на Съвета на ЕС от страната ни на 04 януари 2018 година. Тя накратко представи и трите  ключови послания на Българското председателство – конкурентоспособност, консенсус и кохезия.

Своя творчески прочит по темата направиха децата от детска фолклорна група „Брестовчанчета“, възпитаниците на детска градина „Лилия“, група за народни песни „Брестовчанка“ и групата на стари градски песни към читалище „Наука 1927“в село Брествец.

Снимки: Областна администрация – Плевен, Пресцентър

#тагове:

НАЙ-НОВИ: