„ФУУД ДИСТРУБУШЪН” ООД приключва изпълнението на проект „Равен достъп до заетост, повишени компетенции и съвременно оборудвани работни места”

16.10.2017 13:14

„ФУУД ДИСТРУБУШЪН” ООД приключва изпълнението на проект „Равен достъп до заетост, повишени компетенции и съвременно оборудвани работни места” по Договор за БФП № BG05M9OP001-1.003-0008-С01, схема «Ново работно място 2015» на Оперативна програма «Развитие на човешките ресурси», съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.


Бюджетът на проекта е на стойност 128 469,00 лева от които 109 198,65 лева европейско и 19 270,35 лева национално съфинансиране и се изпълнява за 15месеца от 12.08..2016г. до 12.11.2017г., като в него бяха застъпени следните дейности:
– Предоставяне на заетост на безработнии/или неактивни лица на пазара на труда;
– Оборудване на новите работни места;
– Обучение на безработните назначени по проекта лица;
– Администриране, организация и управление на проекта;
– Публичност, информираност и визуализация.
Изпълнена е общата цел на проектa и са създадени нови работни места и е предоставена качествена и устойчива заетост за безработни и/или неактивни лица на пазара на труда, предоставено им е подходящо обучение по ключова компетентност, техническа обезпеченост на работните места и осигуряване на стабилни доходи.

Специфичните цели на проекта също бяха изпълнени, като беше увеличен броя на включените в заетост безработни младежи на възраст до 29 год. включително, със завършено средно или висше образование, беше увеличен броя на включените в заетост безработни или неактивни лица над 54 год. и беше увеличен броя на включените в заетост безработни или неактивни лица на възраст между 30 и 54 год.
Представители на целевата група са
1.Безработни лица, младежи до 29 години включително;
2.Безработни лица на възраст над 54 години;
3.Продължително безработни и неактивни лица на пазара на труда.
2020 г.
Индикаторите заложени в проектното предложение бяха изпълнени, а именно:
– Индикатор „Безработни и неактивни участници” – 6 лица.
В проектната инициатива е осигурена заетост на 6 лица представители на целевите групи.
– Индикатор „Безработни и неактивни участници, които при напускане на операцията имат работа” – минимум 3 лица.
След приключване на проекта работодателят реши да осигури заетост за още 12 месеца на 5 лица, представителите на целевите групи, с което преизпълни предварителния минимум.
„ФУУД ДИСТРИБУШЪН” ООД чрез получената БФП по схема „Ново работно място 2015“ по ОПРЧР 2014-2020 г. предостави заетост на представителите от гореописаните специфични категории безработни и неактивни лица на пазара на труда, с цел удовлетворяване на техните нужди и потребности, като ще осигури нови работни места и устойчива заетост в дългосрочен план в сферата на търговията с хранителни продукти. Новите работни места са шанс за заетост и развитие, особено за младите хора с креативно и иновативно мислене и хора на възраст над 54 години, допълващи колектива със своя дългогодишен опит. Предвидените длъжности в проектната инициатива предоставиха шанс за устойчива заетост в дългосрочен план, носят своето въздействие за решаване на важни проблеми на национално ниво като заетост, доходи и икономическа активност.
С натрупаният административен опит по проекта фирмата изявява желание да участва и в други проектни инициативи за предоставяне на устойчива заетост и повишаване достъпа до заетост, намаляване на социалното изключване и борбата с бедността, мотивиране личностното и професионално развитие, насърчаване на заетостта.

BG05M9OP001-1.003 „Ново работно място 2015“, финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд
Проект” Равен достъп до заетост, повишени компетенции и съвременно оборудвани работни места” BG05M9OP001-1.003-0008-С01

#тагове:

НАЙ-НОВИ: