Изправят пред Съда в Плевен счетоводителка за данъчно престъпление

12.10.2017 12:34

Окръжна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу 47-годишна счетоводителка за данъчно престъпление. За това информират от Пресцентъра на Апелативна прокуратура – Велико Търново.

Обвинението срещу Ирена Д. е за това, че през периода 13.12.2010г. – 14.07.2011г. в гр.Плевен, при условията на продължавано престъпление, в качеството си на пълномощник на „Грейпс Бул“ ЕООД -гр.Плевен, избегнала плащането на данъчни задължения по ЗДДС на същото дружество в особено големи размери – 215 299,79 лв. представляващ дължим данък добавена стойност, като:

– потвърдила неистина в подадени пред ТД на НАП -гр.Велико Търново, офис Плевен справки-декларации за данък върху добавената стойност, като включила в данъчната основа на доставките с право на пълен данъчен кредит неизвършени доставки;

– използвала документи с невярно съдържание при упражняване на стопанската дейност и при водене на счетоводството – данъчни фактури за неизвършени доставки;

– използвала документи с невярно съдържание при представяне на информация пред органите по приходите ТД на НАП гр.Велико Търново, офис Плевен: СД по ЗДДС, ведно с дневници за покупки на дружеството, в които отразявала данъчни фактури по доставки с право на пълен данъчен кредит, без да са налице доставки.

Престъпление по чл.255 ал.3, вр. ал.1, вр. чл.26 от НК.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

 

 

 

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: