Български трибагреници ще се веят до ремонтираните монументи в памет на Плевенската епопея

10.10.2017 16:39
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Строително-ремонтните дейности за реконструкция на паметниците при входните артерии на Плевен от София, Русе и Ловеч напредва. Ремонтът на монумента „Победа” на пътя Плевен – София вече приключи, в момента дейности се извършват на монумента „Скобелев отряд” на пътя Плевен – Ловеч, предстои реконструкция и на „Донски казаци” на пътя Плевен – Русе. Аварийно-възстановителните работи включват подмяна на плочи, почистване и облицовка.


Дейностите се извършват със средства от общинския бюджет, след като и до настоящия момент държавата не откликна на молбата за финансова помощ. Кметът на Община Плевен Георг Спартански по-рано припомни, че беше потърсено съдействие за рехабилитация на паметниците още по времето на Служебния кабинет на Огнян Герджиков, а впоследствие и от кабинета на Бойко Борисов.
По идея на кмета Спартански 12-метрови пилони с националния трибагреник ще посрещат влизащите в Плевен по трите главни входни артерии в града – откъм София, Русе и Ловеч. Експертният съвет по устройство на територията при Община Плевен одобри схемите за разполагането им. Пилоните ще бъдат монтирани близо до трите монумента, посветени на Плевенската епопея.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
#тагове:

НАЙ-НОВИ: