98 обекта провериха експертите на РИОСВ – Плевен през септември

09.10.2017 12:41

Eкспертите на РИОСВ-Плевен извършиха 100 проверки на 98 обекта през септември. 48 от тях извънредни. Дадени са 13 предписания и са съставени три акта за установени административни нарушения. Издадени са две наказателни постановления и една заповед за намаляване на текуща санкция за замърсяване на воден обект.

За периода са постъпили 8 сигнала и 3 жалби. Установено е, че три от сигналите са неоснователни, два са основателни, два са препратени по компетентност и по един предстои проверка.
Направени са 2 извънредни проверки по сигнали и във връзка със заповед на МОСВ, съвместно с Басейнова дирекция „Дунавски район“, гр. Плевен, за незаконен добив на баластра. Констатиран е добив на инертни материали, но извън коритото на река Вит, землище с. Божурица, община Долна Митрополия. Изпратено е писмо до общината за предприемане на действия по Закона за подземните богатства. Не е установен добив на инертни материали от река Черни Осъм в землището на Троян.

Експерти участваха в комисии за отчитане и приемане на четири реализирани проекта от НК „Чиста околна среда – 2017г.“, финансирани от ПУДООС – в кметство – с. Беглеж , ДФСГ „Интелект“, ОУ „Йордан Йовков“ – Плевен и ДГ „Първи юни“ – гр. Ловеч.

През септември в РИОСВ – Плевен са постъпили 92 уведомления за Горскостопански програми за сечи в частни гори и План-извлечения за сечи в държавни, общински и частни гори.

Експертите изпратиха за лечение в Спасителния център за диви животни – гр. Стара Загора екземпляри от защитените видове Бял щъркел, Обикновен мишелов и Малък ястреб.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: