Представители на белгийски медико-педагогически център са на посещение в Пордим

04.10.2017 8:50

В периода 02-05.10.2017 КСУ“Св. Мина“, гр. Пордим посреща представители на Медико-педагогически център „Св. Франциск“, Рооздал, Белгия. КСУ „Св. Мина“ си сътрудничи успешно с белгийската организация от 2010 в рамките на проект за подкрепа и повишаване на качесвото на услугите и квалификацията на специалистите и подкрепящия персонал в социалните услуги.
По време на работното посещение, трима специалисти от Белгия с дългогодишен опит в работата с деца и възрастни с интелектуални затруднения и множествени увреждания, проведоха срещи и обмен на опит с екипите на различните социални услуги ЦСРИ, двете ЦНСТ в град Пордим, както и защитеното жилище в с. Згалево. В работната програма включва и практически обучения по различни теми, свързани с актуалните предизвикателства, които персоналът среща във всекидневната си работа с децата и младежите в КСУ“Св. Мина“.
По време на посещението бе организирана и среща с кмета на община Пордим Детелин Василев и г-жа Вацка Хорозова секретар на Общината бе обсъдена програмата, както и идеи за бъдещи дейности по проекта и продължаване на сътрудничеството.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: