220 торби с пластмасови отпадъци събрани по време на първия Дунавски ден на доброволеца в ПП „Персина”

02.10.2017 15:48

220 торби с пластмасови отпадъци със завидния обем от 28,5 м3, наподобяващи планина от пластмаса, изчистиха  доброволците на Първия Дунавски ден на доброволеца в ПП „Персина“ на 29 септември в петък. 75 бяха доброволците за целия ден, ученици от СУ „Димчо Дебелянов“ – гр. Белене, ОУ „Васил Левски“- гр. Белене, представители на Военно формирование 28880 гр. Белене и граждани. Отпадъците бяха изнесени от ЗМ „Кайкуша“. Години наред канала на блатото се пълни с пластмаса, която придоби размерите на сметище.

В Първия Дунавски ден на доброволеца се включи и Българското дружество за защита на птиците с представител Свилен Чешмеджиев, който изнесе лекция за мигриращите птици на доброволците. Така отбелязахме и Европейските дни на птиците на територията на ПП „Персина“.

Кампанията „1st Danube volunteers day“, Първи Дунавски Дена на Доброволеца е част от дейностите по проект „Обвързване на Защитените територии по Дунав в Зелен коридор от хабитати Дунав“ /Bridging the Danube Protected Areas towards a Danube Habitat Coridor/, акроним DANUBEparksCONNECTED, номер на проекта DTP1-005-2.3.

Информация и снимки: ДПП „Персина“

#тагове:

НАЙ-НОВИ: