Георг Спартански: Изключително недоволен съм от организацията във футболния „Спартак“

02.10.2017 16:29

„Досегашното представяне на отбора на „Спартак“ в Трета лига не отговаря на претенциите на плевенската футболна традиция, тъй като от нашия град са излезли голям брой играчи, дали много на българския футбол. За мен има пропуски в тренировъчния процес, занижена е спортната дисциплина, но вина имат и хората от Управителния съвет, и спонсорът“. Това заяви на днешния брифинг в Община Плевен кметът Георг Спартански. Той посочи, че е изключително недоволен от организационното състояние на тима и днес е провел дълъг разговор по темата със зам.-кмета Иван Кюлджийски и Евгени Генов, които са в Управителния съвет на клуба, а също така е разговарял по телефона със спонсора Иван Динов, като е коментирано, че на Общото събрание на „Спартак“ на 16 октомври ще бъдат направени промени в УС. „Ще изисквам стриктна финансова дисциплина и ще държа до стотинка да бъде разписано колко пари и за какви нужди ще се харчат, като бъде отбелязано колко ще са средствата от бюджета на Общината и колко – от външни спонсори. Също така, ще бъдат разписани точни права и задължения и административна структура на клуба – от УС и президента, през финансовия и административния директор, до счетоводителя. Това безобразие, което е в момента, няма да продължи“, категоричен бе кметът.

Спартански заяви категорично, че Иван Динов няма договор за спонсорство с Община Плевен и всичко от негова страна се прави изключително и само на добра воля. Така че, нека когато псуваме и обиждаме някого, да имаме своите сериозни аргументи, а ако ги нямаме би следвало да направим така, че да подплатим претенциите си с реални действия, отбеляза градоначалникът. Той изтъкна, че всеки, който казва, че „би желал“ или „би могъл да подпомага плевенския футбол“, е добре дошъл всеки работен ден от 9 до 21 часа в неговия кабинет. Досега не съм видял голяма опашка пред вратата, с изключение на един-единствен човек – Иван Динов, каза още Георг Спартански. Кметът отбеляза също, че с парите, които Общината отпуска, „Спартак“ едва ли ще влезе в „А“ група, но те са една добра основа, която да послужи за уреждане на текущите сметки на клуба през годината, а с генералното спонсорство на една или повече фирми отборът да търси развитие в по-горните етажи на футбола.

Също така, той сподели, че е проверил информацията, че футболистите на „Спартак“ не са получавали възнаграждения от месец юли, като категорично я опроверга. Заплатите за юли са платени, а за август парите си са получили всички, които са отишли да си ги вземат, за което се уверих лично, подчерта кметът. В заключение той съобщи, че в момента се водят разговори за назначаване на нов старши-треньор, който е име в българския футбол, като изрази надежда той да се съгласи да застане начело на отбора.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: