Първи дунавски ден на доброволеца организират днес в ПП „Персина“

29.09.2017 9:00

Първи дунавски ден на доброволеца ще бъде организиран днес, 29 септември, в ПП „Персина“, съобщават от дирекцията на парка. Мястото, което ще бъде почистено, е Защитена местност „Кайкуша“, а началото на доброволческия ден е в 10:00 часа пред Посетителския център на ПП „Персина“. Стани един от първите доброволци в ПП „Персина“, нека почистим еко пътеката „В домът на белооката потапница и малкия корморан“, призовават от парка.
Защитена местност „Кайкуша“ е най-южната част от ПП „Персина“ и всяка есен, когато нивото на водата спадне, в канала, от който се оттича блатото, остава планина от пластмасови отпадъци и туби. Всеки желаещ може да се запише за участие на тел.: 0658/32684. До мястото за почистване ще има организиран транспорт, за тези които нямат възможност да ползват свой собствен.

Нека почистим защитените територии по Дунав, „Да ги спасим от пластмасата“!
Включи се и ти!

Кампанията „1-st Danube volunteers day“ е част от дейностите по проект „Обвързване на Защитените територии по Дунав в Зелен коридор от хабитати Дунав“ /Bridging the Danube Protected Areas towards a Danube Habitat Coridor/, акроним DANUBEparksCONNECTED, номер на проекта DTP1-005-2.3.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: