Безплатни профилактични очни прегледи за деца стартираха в Кнежа

28.09.2017 17:09

От днес започна провеждането на безплатни профилактични очни прегледи за децата посещаващи подготвителна група в училищата и детските градини на територията на Община Кнежа. Програмата е разработена съвместно Медицински Университет – Плевен и Лайънс клуб Плевен. Тя включва участие на лекар специалист, който води изследването и група студенти, който ще се включат като обучаващи. Организацията на прегледите е поета от Община Кнежа, а финансовото обезпечаване от Лайънс клуб Плевен.
Скрининговият преглед се извършва с апарат Plusoptix S12CQ, който представлява камера, подобна на играчка и за една секунда от разстояние 1м. апаратът сканира очите на детето и извежда резултати за евентуални офталмологични проблеми. Методът е неинвазивен и не травмира емоционално децата, като напомня игра.
След обработка на резултатите в срок до две седмици всички родители ще получат разпечатка с резултатите от проведеното изследване.
Кметът Илийчо Лачовски благодари за съдействието и финансовата подкрепа на Медицински Университет – Плевен и Лайънс клуб Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: