Тимът на „ГП Лука“ (Плевен) ще се бори за титлата национален шампион на Kamenitza Фен Купа 2017

30.09.2017 11:02

Този уикенд (30 септември и 1 октомври) предстои едно от най-вълнуващите събития във футболния календар на България. Това са националните финали на Kamenitza Фен Купа 2017 – турнирът без капка фалш. Дългоочакваната кулминация на мащабната футболна надпревара ще се проведе на изкуствения терен на стадион „Берое“ в Стара Загора, където ще се съберат 10-те най-добри непрофесионални отбора от всички краища на страната. Всеки от тях е регионален първенец на своята област и ще даде всичко от себе си, за да спечели титлата национален шампион. Признанието и купата, разбира се, не са единственият стимул за финалистите. Най-добрият сред тях ще гледа на живо мач на свой любим футболен отбор в рамките на Европа. Тимът на второ място в националните финали на Фен Купа 2017 също ще посети мач на някой от европейските футболни грандове.
Отборът, който ще брани честта на Плевен в националните финали на Фен Купа 2017, се нарича „ГП Лука“ – регионален шампион на Плевен, Монтана, Видин и Враца. Тимът отскоро е титуляр в редиците на Фен Купа, а тази година спечели втората си регионална титла. Момчетата от „ГП Лука“ играят заедно от близо 10 години, но едва през 2015-та сформират официално отбора си, за да участват в турнира без капка фалш.
Този сезон „ГП Лука“ премина блестящо през квалификациите и регионалните полуфинали на турнира и спечели убедително всичките си мачове. Най-трудното обаче тепърва предстои. Ще успеят ли момчетата от „ГП Лука“ да станат приятелски отбор №1 в България и отново да накарат цял Плевен да се гордее, предстои да разберем.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: