В ДГ „Звънче” отбелязаха Международния ден на мира и Европейската седмица на мобилността

22.09.2017 8:04

С ясното съзнание, че изграждаме ценностната система на бъдещото поколение граждани на България и обединена Европа и че наша мисия е да възпитаме толерантни, отговорни и целеустремени млади хора, екипът на ДГ „Звънче“ превърна 21 септември в един своеобразен празник на доброто, приятелството и надеждата.

През изминалата седмица комисията по БДП в детската градина проведе информационна кампания сред родителите по случай „Европейската седмица на мобилността“, която е част и от Националния календар на МОН за изяви по интереси на децата и учениците. През 2017 г. инициативата се фокусира върху „Чиста, споделена и интелигентна мобилност“ под мотото „Заедно стигаме по-далеч“. 21 септември беше обявен за ден без автомобили до детската градина, като сутринта на двора на детското заведение, се проведоха серия интервюта с пристигащи деца и родители, които трябваше да отговорят на въпроса „Как пристигнахте днес в детската градина?“.

В същия ден, по призив на ООН, се чества и Международният ден на мира. Темата за 2017 г. е „Заедно за мира: Уважение, безопасност и достойнство за всички“. „Един ден мир“ в градината беше отбелязан с празничен концерт. Детско творчество „под дъгата“, песни и бели хартиени гълъби бяха детските посланици на мира, добротата и обичта.

Екипът на ДГ „Звънче“ осъществи тези две мероприятия с вярата за едно по-добро и по-сигурно бъдеще за децата ни и благодари за сътрудничеството на своите най-ценни партньори във всяко начинание – родителите.

Снимки и информация: ДГ „Звънче“ – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: