Собственици на заведения в Плевен излизат днес на мирен протест пред Общината

21.09.2017 7:15

За днес е обявен мирен граждански протест на собствениците на заведения в Плевен. Така те искат да изразят своята подкрепа към взетото Решение №672/31.08.2017 г. на Общински съвет – Плевен, което касае приемане на Наредба за изменение на Наредба №15 на Общински съвет – Плевен за реда и условията за поставяне на преместваеми съоръжения на територията на Община Плевен. Решението е върнато от кмета Георг Спартански с мотиви, че е незаконосъобразно и нецелесъобразно. То влиза за нов дебат на сесия на местния парламент в понеделник, 25 септември.

Ще припомним, че на сесията през август Общинският съвет след кратък дебат прие следната редакция на чл. 16, ал.1 на Наредба №15: „Разрешения за сезонно поставяне на преместваеми съоръжения за определен срок върху общински имоти в Община Плевен пред кафе-аперитиви, заведения за бързо хранене и други заведения за отдих и развлечения, представляващи летни градини или зимни градини /включващи маси, столове, саксии, цветарници и др./, се издават на собственика или ползвателя на търговския обект срещу документ за платена такса за ползване по чл.15, ал.3 въз основа на одобрена подробна схема за разполагане, определяща точното местоположение и ползвана площ. В летните градини се допуска поставяне на леки слънцезащитни устройства /чадъри и сенници/. Зимните градини е допустимо да бъдат оборудвани с ветробрани от винил. Заверено копие от схемата за разполагане е част от Разрешението за поставяне.“

Промени има и в допълнителните разпоредби на Наредбата. Там е регламентирано понятието „Сезонно поставяне: „Сезонно поставяне“ е поставяне на преместваеми обекти и съоръжения в есенно-зимния сезон – от 15 октомври до 31 март на следващата календарна година и в пролетно-летния сезон – от 1 април до 14 октомври на същата календарна година с функция свързана с климатичните условия на сезона.

Протестът ще започне в 15 часа пред Община Плевен.

Снимка: архив, Плевен за Плевен

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: