Възможности за работа на млади висшисти по „Старт на кариерата” в Областна и Общинските администрации в Плевенско

20.09.2017 13:38

Започна процедурата за набиране на кандидати за работа в публичния сектор по програма „Старт на кариерата”. Инициативата, която се реализира от Министерството на труда и социалната политика и Агенцията по заетостта, дава възможност на безработни висшисти до 29 години, да работят 9 месеца в централни институции, министерства, агенции, областни и общински администрации и да натрупат трудов стаж и опит по специалността си. За това информират от Агенцията по заетостта.

До 9 октомври, включително, всички бюра по труда в страната ще приемат документи за кандидатстване от дипломирани младежи без професионален опит по специалността си. По програмата са обявени 2 566 работни места. 1 863 от тях са в централни институции и техните поделения в страната – Народно събрание, Министерски съвет, институцията на Омбудсмана, 18 министерства, държавни агенции, комисии, дирекции и други държавни институции.

Областните администрации в страната са обявили общо 56 работни места по програмата „Старт на кариерата”. Младите висшисти имат опции да избират и сред 647 работни места, обявени от 226 общински администрации.

Търсят се предимно младежи, завършили право, икономически и технически специалности, администрация и управление, социални дейности, информатика и компютърни науки, архитектура, строителство и геодезия и др.

Свободни места за млади висшисти са обявени за всичките 11 Общински администрации в Плевенска област, както и в Областна администрация – Плевен в

Дирекция „Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост“.

Целта на програмата е да се улесни преходът от образование към заетост и да се постигне гъвкава комбинация от знания, умения и практика в съответствие със съвременните изисквания на трудовия пазар. Заетостта на младежите се финансира със средства от държавния бюджет в рамките на Националния план за действие по заетостта.

За да участват в програма „Старт на кариерата”, кандидатите трябва да са на възраст до 29 години, ненавършени до 09 октомври 2017 г. включително и да имат висше образование, съответстващо на изискванията на работодателя за заемане на конкретното работно място. Друго условие е да са регистрирани в бюрото по труда като безработни или заети лица и да нямат трудов стаж по придобитата специалност от висшето образование.

Пълният списък на обявените работни места по процедурите, реда, условията и необходимите документи за кандидатстване може да видите ТУК.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: