Катастрофа с пострадали край разклона за Телиш, неправоспособен шофьор опитал да избяга от полицейска проверка

19.09.2017 9:53

Снощи около 21:30 часа в района на с. Горни Дъбник при опит да бъде спрян за проверка лек автомобил „Волво“, водачът не спира на подадения сигнал и продължава да се движи в посока град София. Екип на „Пътна полиция“ е последвал автомобила, като от извършена справка става ясно, че монтираните на него регистрационни табели не са издадени за този автомобил, информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

При подаден светлинен сигнал, водачът на „Волво“-то се опитва да избяга от служителите, като увеличава скоростта. На около 300 м. преди разклона за село Телиш нарушителят е изгубил управление над автомобила, навлиза в насрещната лента и удря странично, насрещно движещия се лек автомобил „Ауди“, собственост и управляван от 66-годишен от Плевен. След  удара и двата автомобила напускат платното за движение и се установяват в южния банкет.

В автомобил „Волво“ са установени двама пътници – 14-годишен и 16 годишен, и двамата от село Дисевица. Водачът е 21-годишен от същото село – неправоспособен. Всички са транспортирани в ЦСМП – Плевен с различни оплаквания, където са прегледани. Двамата пътници във „Волво“ и водачът на „Ауди“ са освободени. Шофьорът на „Волво“ е настанен за лечение със счупен таз. На двамата водачи са взети кръвни проби за химическо изследване.

Оказано е съдействие от екип на РСПБЗН – Плевен. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Червен бряг. Извършен е оглед на местопроизшествието. Образувано е досъдебно производство.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: