Бюрото по труда в Долна Митрополия с трудова борса за хора от уязвимите групи

18.09.2017 8:50

Бюрото по труда в Долна Митрополия, филиал Гулянци, участва като партньор в провеждането на трудова борса по инициативата на Община Гулянци. Събитието бе организирано с основна тема „Предприемане на мерки за подобряване достъпа за заетост и насърчаване на социалното включване в община Гулянци”. Целта бе интегрирането на комплексни мерки за подкрепа и намиране на работа на лицата от уязвимите групи, както и подобряване на достъпа им до заетост, съобщават от Пресцентъра на Агенцията по заетостта.

Трудов посредник от бюрото по труда в Долна Митрополия, филиал Гулянци, представи пред присъстващите услугите, които Агенцията по заетостта предоставя, правата и задълженията на търсещите работа съгласно Закона за насърчаване на заетостта, актуалните към момента проекти по Оперативна програма ”Развитие на човешките ресурси”, програми и насърчителни мерки за заетост и обучение, предстоящи обучения към Държавно предприятие ”Българо-германски център за професионално обучение”. Лицата бяха запознати и с възможностите, които предлага услугата „Ателие за търсене на работа”.

Организаторите срещнаха 24 незаети лица с по-ниска степен на увреждания с двама местни работодатели. Лектори от партньорска организация на Община Гулянци по проекта подпомогнаха чрез консултации лицата с увреждания по пътя към постигане на трудова реализация. Двама успешно работещи представители на тази група споделиха своя опит.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: